Historie

Welkom bij

De Trostomaat.NL

De oorsprong van ons bedrijf ligt in 1917, op het moment dat onze overgrootvader een tuin koopt aan de Herenstraat 152 te Wateringen.

Deze tuin is 3 hectare groot en al in die tijd met buizenverwarming in verschillende kleine serres over het bedrijf verdeeld. De rest is tuinland waar een buitenteelt op gedaan werd. Hier werden dan aardappelen, tuinbonen, koolsoorten, bessen en allerlei fruitbomen geteeld. In de serres werden druiven, andijvie, sla, bonen en vanaf 1929 ook tomaten geteeld.

Dit bedrijf werd dus later van onze opa Leen Zwinkels, die dit bedrijf weer in 1956 over deed aan onze vader, Kees Zwinkels, die het achterste deel van het bedrijf overnam.

In 1976 is dit bedrijf verdubbelt in oppervlakte tot 2,4 hectare grond met daarop 2 hectare kas.

Daar werden voornamelijk tomaten geteeld met in het najaar chrisanten .

In 1979 kwamen Paul en René Zwinkels erbij in de firma die in 1984 het bedrijf omturnde in een tomatenbedrijf op steenwol met een hogedraad systeem van 16.000 m2 groot.

Deze teeltmanier is in grote lijnen nog steeds hetzelfde, alleen is er voortdurend geïnnoveerd op duurzaamheid.

Het bedrijf was gevestigd aan de Julialaan achter de grote st. Jans kerk. In wateringen.

Vanaf 1996 is onze vader Kees Zwinkels gestopt als tuinder en is de firma met Paul en René Zwinkels doorgegaan.

Dit bedrijf is tot 2004 blijven bestaan, maar daarna is opgekocht door de gemeente Wateringen, die er huizen wilde bouwen.

In Februari 2004 is er een nieuwe lokatie aangekocht, aan de Middenzwet 50 te Wateringen, wat nu dus de hoofdvestiging is. Vanaf 2005 is dit ons teeltbedrijf.

Dit bedrijf is 55000 m2 groot, met een kasoppervlakte van 45.000 m2 .

Hier worden nu, onder de modernste omstandigheden, de meest duurzame en lekkere trostomaten geteeld.